Video editing

De verregaande digitalisering van de maatschappij heeft ervoor gezorgd dat we straks onze analoge media niet meer kunnen gebruiken. Geen enkel merk maakt nog een analoge videorecorder, en ook die oude audiocassettes zijn onbruikbaar als de cassetterecorder die we zuinig bewaard hebben het uiteindelijk opgeeft. Daar komt nog bij dat je prachtige herinneringen die op deze media zijn opgeslagen de tand des tijds niet zullen doorstaan. Al na enkele jaren worden de kleuren van analoge videobeelden flets en is het geluid van dat bijzondere live concert dat je van de radio op een audiocassette had opgenomen niet meer om aan te horen.
AJAHN kan met behulp van geavanceerde software al deze juweeltjes uit het verleden voor je restaureren en converteren naar digitale media.

Voordat ik begin met digitaliseren zal ik eerst het materiaal of een deel ervan bekijken zodat ik kan inschatten wat de mogelijkheden voor restauratie zijn. Er is technisch veel mogelijk maar het kan gebeuren dat het materiaal dermate zwaar beschadigd is dat niet alles hersteld kan worden. Dit zal ik vooraf bespreken om teleurstellingen te voorkomen. Deze evaluatie van het videomateriaal is geheel kosteloos.